إنجازات كلية الصيدلة

• حصول بعض من أعضاء هيئة التدريس على جوائز معالي رئيس الجامعة في التميز البحثي
  • نشر ما يناهز ١٠٠ بحث في المجلات الدولية في عام ٢٠٢١
  • حصول د. محمد غنيم ود. بشير أصدق كمراجع أكاديمي من قِبل هيئة الاعتماد والتقويم ومشاركة د. محمد غنيم في فرق المراجعة الخاصة بهيئة التقويم والاعتماد.
  • قبول بحث لنخبة من طالبات كلية الصيدلة بعنوان تجربة وتوجهات العلاج الذاتي وبإشراف سعادة عميد كلية الصيدلة د. محمد جابر اليماني للنشر في مجلة International Journal of Environmental Research and public Health  التي تعد من المجلات العلمية المرموقة حيث تقع ضمن الـ 25% الأعلى عالمياً ذات التصنيف Q1.
  • كلية الصيدلة بجامعة المعرفة الافضل في اختبار الهيئة من بين كل كليات الصيدلة الأهلية لعام 2021 م.
  • شاركت كلية الصيدلة بالتطوع في حملة لقاح فايروس كورونا في مستشفى الدرعية بحيث تطوع حوالي 85 طالب صيدلة.
الجوائز العلمية:
  • SIPHA 2020, 3rd winner in poster presentations in clinical practice research award by Areej Alshlowi.
  • SIPHA 2020, 3rd winner in poster presentation in Pharmaceutical Sciences research in Professionals competition award by Nada Alqahtani.
  • SIPHA 2020, 3rd Winner in Poster Presentation in Social and Behavioral Research award by Shaden Almusalam.
  • SIPHA 2020, 4th place among Saudi universities in clinical skills competition award by Areej Alshlowi, Rawan Daas and Shahma Alali.
  • DUPHAT 2020, 6th Winner in Best Pharmacy Student Quality Poster Award by Shaden Almusalam.
  • DUPHAT 2020, 4th best proffessional poster award by Dr. Rehab Alshammri.
  • AlQassim University, 6th Pharmacy Research Symposium 2019, 2nd winner poster presentation competition- pharmaceutics award by Nada Alqahtani and Tahani Alshammri.
  • AlQassim University, 6th Pharmacy Research Symposium 2019, 4th winner the best proposal competition award by Ghadeer Alotaibi and Samia Alanzi.